Ribbers.net 2014 © Alle rechten voorbehouden

Home.Ons gezin.Tycho.TyLyDy - Under Construction.
Tycho Martijn Ribbers

In dit dagboekje vertellen we over het korte leven van onze Tycho.

Betekenis van zijn namen

Van veel mensen krijgen we de vraag waar zijn namen, Tycho Martijn, vandaan komen. Toen we wisten dat we in verwachting waren van een jongetje en dat hij geboren zou worden met Spina Bifida, hebben we gezocht naar namen met een mooie klank en met speciale betekenissen.

Tycho

Tycho is afgeleid van het Griekse 'tyche'(tuch). Het betekent het lot of geluk. Het staat ook voor de Griekse godin Tyche, de godin van het lot (geluk).

Martijn

Martijn is afgeleid van Mars, de Romeinse god voor de oorlog. Martijn staat voor kleine strijder.

 

We hebben hem met deze namen een goede start in dit moeilijke leven willen geven. Hij heeft ze met trots gedragen!

Voorwoord

15 april 2000

Hallo lief mannetje van me,

Je naam is bij ons al maanden bekend. Nog even en dan mogen we hem hardop uitspreken, dan mag iedereen weten hoe je heet. Het is voor je papa en mama namelijk steeds moeilijker om je naam niet te verklappen.

We hebben een stoer rugzakje voor je gekocht, waar je eerste kleertjes in zitten voor in het ziekenhuis. Ook je eerste knuffeltjes zijn ingepakt. Thuis hebben we je kamertje zover mogelijk afgemaakt. Je wiegje is opgemaakt en staat rustig op je te wachten. Je oma's zijn druk geweest om mooie spulletjes voor je te maken. De ene oma heeft een schattig vestje voor je gebreid en heeft druk geholpen met het bekleden van de wieg en het maken van de gordijnen. Je andere oma heeft lakentjes voor je bedjes gemaakt en een warm slaapzakje en een lampje voor op je kamertje.

Je opa's hebben geholpen bij het inrichten van je kamertje. Er is behangen door je ene opa en je andere opa heeft de meubeltjes (deels) betaald.

Dan heb je nog twee ooms, die heel nieuwsgierig zijn. En nog zoveel andere lieve mensen die je alle goeds van de hele wereld wensen.

Doe je best, lief mannetje. Je bent zo welkom! Tot gauw!!

 

Liefs,

Je papa en mama

Vorige

Volgende

Top